Wordt het al herfst?

Wordt het al herfst?

Dat is de vraag als we naar het Amsterdamse Bos rijden. Gewapend met camera en statief hoop ik dat de bomen hun eerste herfstkleuren al laten zien en dat de paddenstoelen begonnen zijn met hun nuttige taak. Een laagstaande zon door het nog groene bladerdak, gele bladeren op de wandelpaden, grote paddenstoelen op een omgevallen boomstam. Dat soort werk.

Als we het bos binnenlopen, blijkt algauw dat het er nog behoorlijk groen uitziet. Ja, de blaadjes beginnen te vallen, en ja, het groen is niet meer zo fris en fruitig, maar een echte herfstplaat zal lastig te vinden zijn.

En wat maakt het ook uit, het weer is heerlijk; het lijkt in elk geval geen oktober. Maar met wat volharding en geluk, kom ik een paar plekken tegen die de moeite waard zijn.

141012_Amsterdamse_Bos-0014

Gelukkig heb ik mijn statief bij me; onder het bladerdek is het te donker om uit de hand te schieten. Na een heerlijke wandeling van een paar uur, heb ik slechts een paar foto’s geschoten, maar ik ben niet ontevreden. Na ze in Lightroom wat opgehaald te hebben, ben ik helemaal blij met het resultaat.

Wie weet ga ik later deze maand nog een keer, zullen de kleuren dan uitbundiger zijn?